Private Wine Estate

 

Onze Wijngaard in de Eeuwenoude Dão Wijnstreek

In het hart van Portugal, waar geschiedenis en passie samenkomen, bloeit onze wijngaard van Quinta dos Bruzios op een hoogte van 430 meter in de betoverende Dão wijnstreek. Hier, tussen de majestueuze bergketens van Serra da Estrela en Serra de Caramulo, wordt onze wijn doordrenkt met de essentie van de streek.

Een Erfgoed van Traditie

De Dão wijnstreek heeft een rijke erfenis als een van de oudste wijnregio’s in Portugal. Onze wijngaarden worden omringd door dit historische landschap, met als metgezellen de riviertjes Casal en Seia die zuiver bergwater brengen, wat de ziel van onze druiven voedt.

Een Hoogtepunt van Zon en Grond

Onze wijngaard geniet van de overvloedige zon, van zonsopgang tot ondergang, op een hoogte die de karakteristieke Dão wijnkwaliteit versterkt. Nabij het kabbelende riviertje “Casal” wordt ons land gevoed door kristalhelder bergwater. De granietachtige ondergrond en de hoogteligging geven onze wijn zijn kenmerkende tannines en diepte.

Een Proef van Authenticiteit

Met een bescheiden experimentele wijngaard richten we ons op perfectie in elk detail. De druivensoorten die de Dão-streek definiëren, zoals Touriga Nacional, Jaén, Alfrocheiro en Tinta Roriz (ook bekend als Tempranillo), worden met zorg gesnoeid, bemest en verzorgd. Onze toewijding aan duurzaamheid betekent dat al onze wijnbouwproducten natuurlijk en biologisch zijn.

Het Kunstwerk van Ambachtelijkheid

Na de handmatige pluk en zorgvuldige fermentatie, houdt onze oenoloog een nauwlettend oog op het proces. Elke maand worden metingen gedaan om de evolutie van de fermentatie te volgen en de perfecte balans tussen de verschillende druivensoorten te vinden voor onze speciaal geselecteerde wijn.

Een Proeverij van Onze Inzet

Onze allereerste botteling, “First Harvest”, was het resultaat van het oogstjaar 2020, met een beperkte productie van 125 liter. Sindsdien heeft onze rijpende wijngaard gestaag vruchten afgeworpen, resulterend in een genereuze oogst van 500 liter in 2021 en 600 liter in 2022.

Een Uitnodiging tot Genieten

Proef de vruchten van ons harde werk, doordrenkt met de geest van de Dão streek en doortrokken van onze toewijding aan vakmanschap. We hopen dat elke slok u evenveel vreugde brengt als wij hebben ervaren tijdens dit hele proces. Welkom bij Quinta dos Bruzios, waar elke fles een verhaal vertelt en elke druppel een eerbetoon is aan onze gedeelde liefde voor wijn.Een Nieuw Hoofdstuk in 2023: “Encruzado” Onze eerste witte wijn!

Onze nieuwste witte wijn markeert een opwindend nieuw hoofdstuk in ons wijnverhaal. De Encruzado druif, een van de meest gewaardeerde witte druivensoorten van Portugal, staat centraal in deze creatie. Deze druif gedijt prachtig in de Dão streek, waar de unieke terroir de druiven een onderscheidend karakter geeft.

De Encruzado druif staat bekend om zijn delicate aroma’s en verfrissende zuurgraad. De wijn die we uit deze druivensoort hebben gecreëerd, belichaamt de essentie van Quinta dos Bruzios – een harmonieuze combinatie van traditie en innovatie.

 

Toewijding aan Kwaliteit

Bij Quinta dos Bruzios is onze toewijding aan kwaliteit onwrikbaar. Van de zorgvuldige selectie van de druiven tot het minutieuze productieproces, elk aspect van onze wijnproductie wordt doordrenkt met liefde en expertise. Onze oenoloog houdt voortdurend toezicht op het fermentatieproces om ervoor te zorgen dat onze wijn zijn optimale smaakprofiel bereikt.

 Meer info, contacteer ons

 

 

 

 

We harvest by hand, when the grapes tell us to..