Private Wine Estate


__Private Wine Estate__

Dão – Portugal

De Dão wijnstreek is een van de oudste wijnstreken van Portugal. Gelegen tussen de bergketens Serra da Estrela en Serra de Caramulo, natuurlijk bevloeid door zuiver bergwater en de rivieren Mondego en de DAO. 

Onze wijngaard is optimaal gelegen op 340 meter hoogte en geniet van elke zonnestraal van zonsopgang tot ondergang. Dichtbij het riviertje de “Casal” waar het bergwater doorstroomt en onze druiven voorziet van vers grondwater.  Door de granietachtige ondergrond en de hoger gelegen wijngaard ontwikkelt onze wijn zijn typische tannines.

Omdat we een kleine experimentele wijngaard hebben verzorgen wij onze druiven optimaal en zorgen dat de verschillende type druivensoorten die we hebben en typisch zijn voor de Dão streek  (Touriga Nacional, Jaén, Alfrocheiro & Tinta Roriz beter gekend in België als Tempranillo) op hun eigen manier gesnoeid, bemest en verzorgt worden. Alle producten die we gebruiken in onze wijnbouw zijn natuurlijk en biologisch van oorsprong.

Na het met de hand plukken van de druiven en het fermenteren wordt door onze Oenoloog elke maand gemeten hoe de fermentatie verloopt en hoe we optimaal de selectie van de verschillende druivensoorten mengen voor het bottelen van onze speciaal geselecteerde wijn.
Onze eerste botteling “First Harvest” was van het plukjaar 2020 met een beperkt volume van 125 liter, maar intussen hebben onze steeds meer volwassen wordende wijngaard al een mooie 470 liter opgeleverd in 2021.

Geniet van ons hard werk en hopelijk hebben we iets verwezenlijkt dat jullie zo graag drinken als wij! 

 

Meer info email ons 

 

 

We harvest by hand, when the grapes tell us to..