Private Wine Estate

Quinta Dos Bruzios

__Private Wine Estate__

Dão – Portugal

 


 

De Dão wijnstreek in Portugal is een van de oudste wijnstreken van het land. De streek ligt tussen de bergketens Serra da Estrela en Serra de Caramulo, met zuiver bergwater van rivieren Mondego en Dão.

Onze wijngaard is gelegen op 430 meter hoogte, waar het geniet van de zon van zonsopgang tot ondergang. Het is dichtbij het riviertje “Casal” waar bergwater doorstroomt en onze druiven voorziet van vers grondwater. Door de granietachtige ondergrond en de hoge locatie ontwikkelt onze wijn zijn typische tannines.

We hebben een kleine experimentele wijngaard en verzorgen onze druiven optimaal, waardoor de verschillende druivensoorten die typisch zijn voor de Dão-streek (Touriga Nacional, Jaén, Alfrocheiro en Tinta Roriz, beter bekend als Tempranillo) op hun eigen manier worden gesnoeid, bemest en verzorgd. Alle producten die we gebruiken in onze wijnbouw zijn natuurlijk en biologisch van oorsprong.

Na het handmatig plukken van de druiven en het fermenteren, wordt elke maand door onze oenoloog gemeten hoe de fermentatie verloopt en hoe we de selectie van de verschillende druivensoorten kunnen mengen voor het bottelen van onze speciaal geselecteerde wijn.

Onze eerste botteling “First Harvest” was van het pluk jaar 2020 met een beperkt volume van 125 liter, maar intussen heeft onze steeds volwassener wordende wijngaard al een mooie 500 liter opgeleverd in 2021.

Proef ons harde werk en hopelijk hebben we iets bereikt dat u zo graag drinkt als wij!

 

Meer info email ons 

 

 

We harvest by hand, when the grapes tell us to..