Over Ons

Over ons en Quinta dos Bruzios”

 

Even kennismaken, we zijn 2 gedreven personen die na een actieve carrière als zelfstandige nood hadden aan een “ander leven”.

Onze droom, altijd al geweest, was om ooit naar het buitenland te verhuizen…. Door onze job, ik als reisagente en mijn man als zelfstandig manager, hebben we zowat de halve wereld rondgereisd.

Omdat we binnen Europa wilden blijven leek Portugal ons dé ideale plek om een nieuw leven op te starten. Vooral de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en het lekkere eten sprak ons enorm aan.

Na een intensieve zoektocht van een aantal maanden, samen met onze makelaar, stootten we op de “Quinta dos Bruzios”. Het was liefde op het eerste gezicht ! Dit zou het worden, onze droomplek …

Deze oude boerderij of ” Quinta” in het Portugees, gelegen op een prachtig domein van meer dan 8 hectare,  werd  sinds 1972 niet meer bewoond en stond compleet vervallen. De woning  was niet meer dan een vervallen stal en het land was overwoekerd door onkruid en bramen. Met wat hulp van een  lokale coöperatieve van land-en bosbouwers werd het domein stevig aangepakt.

Onder leiding van onze architect Paulo Barbosa werd alles zorgvuldig afgebroken en heropgebouwd.

Met uitermate veel oog voor detail en respect voor het behoud van de vele authentieke elementen toverde onze aannemer Mr. Cunha deze Quinta in amper 8 maand om tot wat ze nu is : een prachtige hedendaagse villa, voorzien van alle luxe. In tegenstelling tot de traditionele Portugese architectuur met kleine ruimtes en een schaarse lichtinval kozen wij voor grote ruimtes met panoramische ramen.

De vergezichten vanuit de villa en vanop het domein zijn gewoon adembenemend. Vrijwel vanuit elke kamer heb je zicht op de hoogste bergketen van Portugal, de “Serra de Estrella” . Zoveel natuurschoon brengt een mens tot rust !

Trouwens, of je nu natuurliefhebber, wandelaar, jogger, ruiter,  fietser of mountainbiker bent, bij een verblijf in  de “Quinta dos Bruzios” komt iedereen aan zijn trekken. Voor cultuurliefhebbers is het eveneens een ideaal vertrekpunt. Maar je kan natuurlijk ook gewoon lekker luieren aan het zwembad…

Op culinair vlak heeft Portugal ook heel wat te bieden. De Portugese wijnen behoren volgens menig wijnkenner tot de top van de wereld ! Bijkomend voordeel is, dat ze vooral goed betaalbaar zijn. Dit in combinatie met één van hun vele overheerlijke gerechten… je zou van minder watertanden zeker ?

Zo, hopelijk hebben we jullie met deze lovende woorden kunnen overtuigen om Portugal én in het bijzonder onze Quinta te bezoeken. Wij garanderen jullie een onvergetelijke vakantie en hopen jullie heel snel te mogen verwelkomen !

 

Tot gauw !

 

 

Paul & Hilde

Veel gestelde vragen: FAQ’s

Jullie wonen boven het gastenverblijf, wat met mijn privacy?

Sommige gasten hebben graag interactie andere minder en ook daar houden we rekening mee.

Het gastenverblijf heeft een eigen private ingang zodat u vrij in en uit kan bewegen. Meestal voelen we snel aan of mensen op hun privacy gesteld zijn en in dit geval proberen wij dit maximaal te respecteren.

 

Is het gastenverblijf geschikt voor families met kinderen? Wat met mijn spelende kinderen?

Onze vakantiewoning is perfect geschikt voor families met kinderen: U slaapt in aparte kamers maar met directe toegang en dichtbij je kinderen. Heb je zeer kleine kinderen dan kan je je babyfoon meenemen op het terras of poolhouse. 

Het zwembad heeft eerst een ondiep gedeelte van +/- 1 meter, maar we hebben graag dat kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen onder permanent toezicht staan van de ouders of zwembandjes dragen eens in het zwembad.

Vanuit uw terras, poolhouse, BBQ heeft u zicht op het zwembad zodat u nooit ongerust hoeft te zijn. Rondom het zwembad en het gastenverblijf is er een groot aangelegd terras en de woning heeft meer dan 8Ha speelgebied. Ze zullen slapen als een roos

Omdat onze video’s soms enkel de rust hier laten uitschijnen wil het niet zeggen dat er hier niet gespeeld , geroepen of gedanst mag worden. In tegendeel iedereen vult zijn vakantie zelf in hoe hij het wenst. Het terrein is zo groot dat u geen rekening hoeft te houden met anderen die in de buurt wonen. De kinderen mogen roepen, spelen, springen, dansen, muziek spelen.. kortom ze mogen hier echt kind zijn bij ons.

De poolhouse heeft een eigen Bluetooth muziek installatie waar u of de kinderen jullie eigen muziek keuze kunnen afspelen. Er is al meer dan 1 spontaan feestje ontstaan 🙂

 

Het zwembad heeft geen sluitingsuur , dus als ze zin hebben om wat later op de avond nog een avondduik te doen.. dan kan dat!

Heb ik echt een auto nodig?

Ja, u heeft echt een auto nodig.

Onze vakantiewoning is gelegen aan de rand van een klein dorpje. In het dorpje is en heel klein kruidenierswinkeltje aanwezig, maar voor echte inkopen moet u naar de supermarkten die voldoende aanwezig zijn maar op 12Km van ons liggen. Het openbaar vervoer van en naar hier is niet goed voorzien.

Ik wil even mijn batterijen opladen, kan ik de rust vinden daar?

Iedereen kan zijn vakantie hier invullen zoals hij of zij dat wenst.

Door de omvang van het domein heeft u hier volkomen stilte, naast af en toe het geluid van een tractor van een boer die zijn veld aan het bewerken is. U staat op met het geluid van de vogeltjes en gaat slapen met het geluid van de krekels, padden en de nachtegaal.

U zal ongestoord een boek kunnen lezen, maar ook slapen aan het zwembad, zonnebaden, zwemmen of wat je ook tot rust brengt. 

Door de stilte, slapen mensen  hier ook beter dan thuis, dus de batterijen van je innerlijke zelve zullen terug opgeladen kunnen worden.