Beiras & Midden Portugal bezienswaardigheden:

De Beiras is een regio die  misschien wel in het meest aantrekkelijke deel van Centraal Portugal ligt met stranden en vissersdorpjes die deel uitmaken van deze populaire regio. Het heeft glooiende plateaus en de hoogste bergketen met verschillende natuurreservaten (Serra da Estrela). Je kan er zelfs skiën in de winter en in de zomer is het een uurtje rijden tot aan de kust.

Veel van de historische steden in Centraal Portugal en dorpen kunnen van hieruit worden ontdekt. Prachtige oude kastelen en kerken, adembenemende bergzichten, rivierstranden en natuur. De rijke historie van de regio’s en de goede geografische ligging maken van de Beiras regio een van de mooiste regio’s van Portugal. De streek is ook gekend voor zijn lekker Dão wijn er zijn 3 wijnroutes te ontdekken.

De belangrijkste steden in deze regio zijn: Coimbra (wat ooit de hoofdstad van Portugal was), Aveiro, Leiria, Viseu, Castelo Branco, Guarda en Figueira da Foz.

Ontdek midden Portugal en zie welke bezienswaardigheden, feesten en mooie plekjes het te bieden heeft visitportugal.com of visitcentro.com.

 

Belangrijkste bezienswaardigheden op een rij

 

·         Serra da Estrela

De grootste bergketen van Portugal met een oppervlak van ruim 100.000 hectare waar je kunt wandelen, mountainbiken of bergklimmen.

·         De Torre

Berg van 1995m, het hoogste punt van Portugal.

·         Parque do Bucaco & Luso

Dit mooie natuurgebied ligt ten noorden van Coimbra. Er zijn meer dan 700 verschillende soorten bomen en planten te zien, zowel inheemse als exotische soorten. Luso is een oude stad en gekend voor zijn thermen.

·         Coimbra

Prachtige oude universiteitsstad in Portugal met middeleeuwse straatjes.

·         Figueira da Foz 

Levendige badplaats met breed strand en gezellige jachthaven.

·         Aveiro 

Stad met opvallende kanalen (Venetië van Portugal), rivier en uitstekende visrestaurants.

·         Viseu

Mooie oude binnenstad met typische winkeltjes in de smalle straatjes en steegjes.

·         Benfeita

Waterval “Fraga da Pena” een mooie plaats om te picknicken en te genieten van de natuurpracht.