Kanovaren op de Mondego

Tabua - Penacova

Kanovaren op de rivier Mondego

Deze tocht is uiterst geschikt voor families. U wordt afgehaald in Tabua door Rock and River en met een 4×4  naar de rivier Mondego gebracht waar u een kano of kayak  kan huren . De trip duurt ongeveer 2 uur wanneer u non-stop door peddelt, maar neem je een pick-nick mee en doe je het lekker rustig aan , genietend van de robuuste natuur kan je er een halve daguitstap van maken. U kan onmogelijk verkeerd varen en aan het einde van de rit staat de 4×4 op u te wachten om u naar uw auto te brengen in Tabua. 

Een ander alternatief is met O Pioneiro do Mondego  de Mondego afvaren tussen Penacova en Coimbra. Deze  kayak tocht wordt dagelijks georganiseerd. 

O Pioneiro werd in 1988 opgericht door twee Belgische leerkrachten, Dirk en Kristien en was één van de eerste toeristische bedrijven in Portugal, gespecialiseerd in avonturensport. Op vlak van kanoën, was het effectief de eerste in het land. In de loop der jaren hebben meer dan 100.000 mensen van over de hele wereld een kajak afdaling van de Mondego gedaan.  De Amerikaanse gids Rough Guides  bestempelde dit  als dé tip qua toeristische activiteit in de regio van Coimbra  – samen met de universiteit  uiteraard – en als een van de top 15 plaatsen om te bezoeken in Portugal.


Video O Pioneiro do Mondego

Rooms Eligible For Offer