“Over ons en de Quinta dos Bruzios”

 

Even kennismaken, we zijn 2 gedreven veertigers die na een actieve carrière als zelfstandige nood hadden aan een “ander leven”.

Onze droom, altijd al geweest, was om ooit naar het buitenland te verhuizen….

Door onze job, ik als reisagente en mijn man als zelfstandig manager, hebben we zowat de halve wereld rondgereisd.

Omdat we binnen Europa wilden blijven leek Portugal ons dé ideale plek om een nieuw leven op te starten.

Vooral de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en het lekkere eten sprak ons enorm aan.

Na een intensieve zoektocht van een aantal maanden, samen met onze makelaar, stootten we op de “Quinta dos Bruzios”

Het was liefde op het eerste gezicht ! Dit zou het worden, onze droomplek …

Deze oude boerderij of ” Quinta” in het Portugees, gelegen op een prachtig domein van meer dan 8 hectare,  werd  sinds 1972 niet meer bewoond en stond compleet vervallen. De woning  was niet meer dan een vervallen stal en het land was overwoekerd door onkruid en bramen. Met wat hulp van een  lokale coöperatieve van land-en bosbouwers werd het domein stevig aangepakt.

Onder leiding van onze architect Paulo Barbosa werd alles zorgvuldig afgebroken en heropgebouwd.

Met uitermate veel oog voor detail en respect voor het behoud van de vele authentieke elementen toverde onze aannemer Mr. Cunha deze Quinta in amper 8 maand om tot wat ze nu is : een prachtige hedendaagse villa, voorzien van alle luxe. In tegenstelling tot de traditionele Portugese architectuur met kleine ruimtes en een schaarse lichtinval kozen wij voor grote ruimtes met panoramische ramen.

De vergezichten vanuit de villa en vanop het domein zijn gewoon adembenemend. Vrijwel vanuit elke kamer heb je zicht op de hoogste bergketen van Portugal, de “Serra de Estrella” . Zoveel natuurschoon brengt een mens tot rust !

Trouwens, of je nu natuurliefhebber, wandelaar, jogger, ruiter,  fietser of mountainbiker bent, bij een verblijf in  de “Quinta dos Bruzios” komt iedereen aan zijn trekken. Voor cultuurliefhebbers is het eveneens een ideaal vertrekpunt. Maar je kan natuurlijk ook gewoon lekker luieren aan het zwembad…

Op culinair vlak heeft Portugal ook heel wat te bieden. De Portugese wijnen behoren volgens menig wijnkenner tot de top van de wereld ! Bijkomend voordeel is, dat ze vooral goed betaalbaar zijn. Dit in combinatie met één van hun vele overheerlijke gerechten… je zou van minder watertanden zeker ?

Zo, hopelijk hebben we jullie met deze lovende woorden kunnen overtuigen om Portugal én in het bijzonder onze Quinta te bezoeken. Wij garanderen jullie een onvergetelijke vakantie en hopen jullie heel snel te mogen verwelkomen !

 

Tot gauw !

Paul en Hilde De Bondt - Landtsheer

Paul en Hilde De Bondt – Landtsheer